Hodowla i sprzedaż ryb

Stawy Milickie

na szlaku: 049

video

Witaj w krainie niezwykłości!

Najbardziej znaną rybą ze Stawów Milickich jest karp. W naszej hodowli znajdują się też inne gatunki ryb słodkowodnych, takie jak sum, jesiotr, amur, tołpyga, szczupak, okoń czy karaś. 

Naszym klientom oferujemy pełen asortyment ryb słodkowodnych pochodzących z hodowli prowadzonej w stawach milickich.

Karp (Cyprinus carpio) – gatunek słodkowodnej ryby z rodziny karpiowatych.
Licznie odmiany są rozpowszechnione zarówno w hodowli, jak i w wodach otwartych na całym niemal świecie. Żyje w stawach, głębokich rzekach, starorzeczach, odnogach lub rozlewiskach.

Osiąga ponad 1 m długości i masę ponad 30 kg (największy złowiony ważył 46,10 kg i mierzył 113 cm).

Zapraszamy do naszego punktu sprzedaży detalicznej!

Punkt sprzedaży detalicznej ryb z hodowli Stawów Milickich SA w Rudzie Sułowskiej:
Sprzedaż ryb odbywa się w punkcie obsługi łowiska w budynku Gospody 8 Ryb (od strony tarasów).

Dostępność gatunków ryb jest zmienna, o aktualną ofertę ryb prosimy pytać pod nr tel (+48) 71 75 90 886.

Cały cykl hodowlany karpia milickiego odbywa się na obszarze Doliny Baryczy. Narybek pochodzi z hodowli Stawów Milickich i to z niego w ciągu trzech lat wyrasta najbardziej popularny na Dolnym Śląski karp z okolic Milicza. Ryby odżywiają się pokarmem naturalnym wytworzonym w stawach, a do dokarmiania stosuje się tylko pasze zbożowe. Produkcja trwa trzy lata i opiera się na tradycyjnych dla tego regionu metodach hodowli. Większość prac, tak jak przed setkami lat, wykonywana jest ręcznie przez wykwalifikowanych rybaków pod nadzorem weterynaryjnym oraz przy spełnianiu warunków humanitarnego traktowania ryb.

 

STAWY MILICKIE SA
SIEDZIBA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl

www.ryby.stawymilickie.pl

Stawy Milickie

}

Godz. otwarcia punktu sprzedaży ryb :
poniedziałek – piątek 7:00 – 15:00

smakidolnegoslaska
59
 Zdjęcia
190
 ludzie
421
 Następujący
Kurki z jabłkiem po wrocławsku
Autor @grzegorzpomietlo z @art_hotel_wroclaw
Photo: W.Jurewicz
#szlaksmakids #dolnyslask #wroclaw #wrocław #arthotel #chef #foodporn #foodphotography #apple #chanterelles #kurki #jabłka #delicious #instafoodZupa piwna według @grzegorzduda2 z @restauracja_ksiazeca na Zamku Książ w Wałbrzychu.
#photographer :W. JUREWICZ
#szlaksmakids #beersoup #zupa #dolnyslask #polska #foodphotography #foodporn #foodphoto #chef #beer #foodGulasz z dzika z piklowanymi owocami, pierożkami tortellini z nadzieniem z kaczki oraz z chwastami jadalnymi od @akademiakuraszkow
Photo : W. JUREWICZ
#szlaksmakids #dolnyslask #kuraszków #obornikislaskie #polska #dzik #gulasz #tortellini #chef #kaczka #foodporn #foodphoto #food #restaurant #instafood #foodphotographyCukinia faszerowana soczewicą z serem z @villagretapoland.
#photography W. JUREWICZ
#szlaksmakids #dolnyslask #polska #poland #vege #cukinia #foodporn #food #instafood #foodphoto #lokalne #produkty #ecoWłaśnie byliśmy w Łomnickiej Hali Mlecznej u Państwa Sokołowskich! Kupicie tam wszystkie ich produkty. Sklep firmowy czynny od pon do sob w godzinach 10~18. Ul. Karkonoska 114A w Łomnicy.
#szlaksmakids #sklep #łomnica #dolnyslask #seryłomnickie #ser #cheese #goat #cow #milk #culinary #heritage #regionalfood #localproduceGodzina w piecu i takie cudo trafia do sprzedaży!  Naszym zdaniem jeden z najlepszych chlebów na Dolnym Śląsku.
#szlaksmakids #ulijanka #piechowice #dolnyslask #polska #kulinaria #chleb #bezdrożdży #karkonosze #bread #piekarnia #bakery #localproduce #regionalfoodProsto z Piekarni Ulijanka w Piechowicach. Zdrowy i pyszny Chleb Karkonoski przygotowywany przez właściciela Pana Jana.
#szlaksmakids #piechowice #dolnyslask #polska #chleb #piekarnia #bakery #karkonosze #kulinaria #instafood #foodporn #foodKiszonki od Sznajderów!
Kto jeszcze nie jadł koniecznie niech to zrobi. #sznajder #kiszonki #szlaksmakids #dolnyslask #polska #zdrowejedzenie #healthyfood #naturalnie #probiotyki #dolinabaryczy #kiszone #warzywa
 fot. W. JurewiczGęś confit z sosem aroniowym oraz kluseczkami gnocchi. Autorzy: Krzysztof Adamski oraz Łukasz Wisełka z @hotelpolanica  #szlaksmakids #polanicazdroj #dolnyslask #polska #gęś #confit #hotel #restaurant #foodporn #food #instafood