Hodowla i sprzedaż ryb

Stawy Milickie

na szlaku: 049

video

Witaj w krainie niezwykłości!

Najbardziej znaną rybą ze Stawów Milickich jest karp. W naszej hodowli znajdują się też inne gatunki ryb słodkowodnych, takie jak sum, jesiotr, amur, tołpyga, szczupak, okoń czy karaś. 

Naszym klientom oferujemy pełen asortyment ryb słodkowodnych pochodzących z hodowli prowadzonej w stawach milickich.

Karp (Cyprinus carpio) – gatunek słodkowodnej ryby z rodziny karpiowatych.
Licznie odmiany są rozpowszechnione zarówno w hodowli, jak i w wodach otwartych na całym niemal świecie. Żyje w stawach, głębokich rzekach, starorzeczach, odnogach lub rozlewiskach.

Osiąga ponad 1 m długości i masę ponad 30 kg (największy złowiony ważył 46,10 kg i mierzył 113 cm).

Zapraszamy do naszego punktu sprzedaży detalicznej!

Punkt sprzedaży detalicznej ryb z hodowli Stawów Milickich SA w Rudzie Sułowskiej:
Sprzedaż ryb odbywa się w punkcie obsługi łowiska w budynku Gospody 8 Ryb (od strony tarasów).

Dostępność gatunków ryb jest zmienna, o aktualną ofertę ryb prosimy pytać pod nr tel (+48) 71 75 90 886.

Cały cykl hodowlany karpia milickiego odbywa się na obszarze Doliny Baryczy. Narybek pochodzi z hodowli Stawów Milickich i to z niego w ciągu trzech lat wyrasta najbardziej popularny na Dolnym Śląski karp z okolic Milicza. Ryby odżywiają się pokarmem naturalnym wytworzonym w stawach, a do dokarmiania stosuje się tylko pasze zbożowe. Produkcja trwa trzy lata i opiera się na tradycyjnych dla tego regionu metodach hodowli. Większość prac, tak jak przed setkami lat, wykonywana jest ręcznie przez wykwalifikowanych rybaków pod nadzorem weterynaryjnym oraz przy spełnianiu warunków humanitarnego traktowania ryb.

 

STAWY MILICKIE SA
SIEDZIBA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl

www.ryby.stawymilickie.pl

Stawy Milickie

}

Godz. otwarcia punktu sprzedaży ryb :
poniedziałek – piątek 7:00 – 15:00

smakidolnegoslaska
83
 Zdjęcia
303
 ludzie
403
 Następujący
Bezy z kremem, owocami i sosem z czarnej porzeczki na warsztatach kulinarnych
Ciasta Bożonarodzeniowe prowadzone przez Gosię Łuczak oraz Zbyszka Koźlika.

#szlaksmakids #beza #owoce #sos #dolnyśląsk #wroclaw #foodphotography #desserts #sweet #warsztatykulinarneWarsztaty kulinarne Smaki Dolnego Śląska!
Przyjdziesz?
smakidolnegoslaska.pl
#warsztatykulinarne #culinary #food #chef #wroclove #szlaksmakidsZapraszamy na warsztaty - ciasta bożonarodzeniowe!
26.11.2018 poniedziałek
Godz. 17:00
Cena :220 zł
Czas trwania: 3h
https://bit.ly/2Bgx1SA
#szlaksmakids #smaki #warsztatykulinarne #dolnyśląsk #desery #foodporn #ciasta #torty #bozenarodzenie #swieta #christmas #artsystem #wroclawMała wizyta w Lutyni!

#maciejowysad #owoceleśne #szlaksmakids #fruits #naturefood #instafood #dolnyśląsk #lutyniaSłyszeliście o przepisie na karpia w szarym sosie autorstwa Szefa Kuchni @grzegorzduda2?
Na codzień zjecie to danie w @restauracja_ksiazeca
w Zamku Książ.

#szlaksmakids
#zamekksiąż #walbrzych #dolnyśląsk #dolnyslask #karpmilicki #karp #fish #kuchniadworska #restauracjaksiążęca #chef #foodporn #foodie #foodlover #instafood #foodphotographySezon dla grzybiarzy w pełni!
A jeśli nie macie czasu chodzić po lesie to zawsze możecie kupić gotowe przetwory oraz suszone grzybki z Runolandu ;) #szlaksmakids #grzyby #grzybobranie #borydolnoslaskie #dolinabaryczy #dolnyśląsk #dolnyslask #prawdziwki #podgrzybki #smaki #lowersilesia #poland #forest #las #foodphotography #instafood #instaphoto #runoleśneDzik po dworsku według Krzysztofa Gierlacha z Dworku Galosa mistrza kuchni myśliwskiej.

#szlaksmakids #foodphotography #foodporn #dolnyśląsk #dworekgalosa #dzik #dziczyzna #kuchniamyśliwska #mysliwy #czosnek #boar #culinaryroute #chef #delicious #meatlovers #instafood #smaki #lowersilesia #poland #polska #hungry #wowNajlepszej jakości wina dolnośląskie prosto z @winnicejaworek

#wine🍷 #winelover #wine #whitewine #redwine #dolnyśląsk #jaworek #winnica #vineyards #vine #restaurant #foodie #bottle #bottles #photography #instaphoto #poland #lowersilesia #szlaksmakids #winoW dniach 9-18 listopada zapraszamy na Dolny Śląsk na jesienną edycję akcji Cztery Pory Roku!
Szczegóły akcji na https://bit.ly/2SnDe5I

#foodporn #szlaksmakids #dziczyzna #runoleśne #smaki #poland #czteryporyroku #jesień #2018 #restauracje #producenci #sklepy #lokalnie #regionalfood #dolnyśląsk #chef #foodlover #restaurant #shops #localproduct