Cztery Pory Roku

 

Zamek Kliczków

Zamek Kliczków

Szef Kuchni Restauracji Boletus w Zamku Kliczków zaprasza na brandade z wędzonego pstrąga z kawiorem, pudrem czosnkowym, piklowaną cebulą oraz kwaśną śmietaną.
Cena dania : 32 zł

Zamek Kliczków

Karczma Młyńska

Karczma Młyńska

Szef Kuchni Karczmy Młyńskiej Hotelu Tumskiego we Wrocławiu zaprasza na ozorek cielęcy w sosie z piklowanych warzyw z musem chrzanowym w cenie 26 zł za porcję.

Karczma Młyńska

Barka Tumska – SŁODOWA 10

Barka Tumska – SŁODOWA 10

Szef Kuchni Barki Tumskiej we Wrocławiu zaprasza na grillowaną skorzonerę z musem marchewkowym, fasolą i piklowaną modrą kapustą. Cena dania to 27 zł. Do zobaczenia na barce !

Barka Tumska – SŁODOWA 10

Art Hotel we Wrocławiu

Art Hotel we Wrocławiu

Szef Kuchni restauracji Art Hotelu we Wrocławiu Pan Grzegorz Pomietło na zimową edycję akcji przygotował takie dania :
Carpaccio z żółtego buraka z wędzonym tofu i pistacjami 120 g  26 zł, Krem z pasternaku i słodkiego ziemniaka 250 g 16 PLN,
Aromatyczna pierś z kurczaka zagrodowego z groszkiem cukrowym i sałatką z białej rzodkwi 150/390 g 48 zł

Art Hotel we Wrocławiu

Runoland

Runoland

Runoland kiszonkami stoi !
Do zimowej akcji dołączają z  kiszoną kapustą z grzybami, ogórkami małosolnymi, oraz kiszoną papryką, kimchi i pomidorami.
Smacznego.

Runoland

Villa Greta

Villa Greta

Szef Kuchni restauracji Villa Greta w Dobkowie Pan Petru Nowak na zimową edycję akcji przygotował carpaccio z ozora wołowego z sosem żurawinowym 120 g 15 zł, krem z buraków z chipsem z selera i twarogiem z Dobkowa 200 g 15 PLN, polędwiczkę wieprzową zawijaną w boczku z dzikim ryżem i warzywami korzennymi, sosem pieprzowym i musem z czerwonej kiszonej kapusty 180/290 g 38 zł . Zapraszamy do Krainy Wygasłych Wulkanów.

Villa Greta

Zamek Czocha

Zamek Czocha

Zamek Czocha w ramach zimowych Smaków Dolnego Śląska zaprasza na żeberka w oplocie w cenie 35 zł za porcję oraz
rozgrzewającą zupę gulaszową w cenie 16 zł za porcję.
Do zobaczenia w zamkowej restauracji Uczta.

Zamek Czocha

Hotel HP Park Plaza Wrocław

Hotel HP Park Plaza Wrocław

W ramach zimowej akcji Cztery Pory Roku Smaki Dolnego Śląska szef kuchni Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu Pan Zbigniew Koźlik zaprasza na filet z kaczki sous-vide z salsą z buraka i śliwek oraz kluskami serowymi, cena dania 60 zł.

Hotel HP Park Plaza Wrocław

Gospodarstwo Rolne M.Sznajder

Gospodarstwo Rolne M.Sznajder

Niepasteryzowane, bez konserwantów, bez octu, bez polepszaczy fermentacji, bez cukru, bez słodzików, bez glutenu.
Naturalne, fermentujące, pełne żywych bakterii probiotycznych, zdrowe, pyszne. Warzywa uprawiane na polach w Dolinie Baryczy, zbierane w szczycie sezonu, bez pozostałości pestycydów, metali ciężkich, bez azotynów. Takie są właśnie kiszonki od rodziny Sznajderów. Zapraszamy na zakupy sklep.produktyztradycja.pl/kiszonki

Gospodarstwo Rolne M.Sznajder
smakidolnegoslaska
105
 Zdjęcia
476
 ludzie
982
 Następujący
Zimowe Smaki Dolnego Śląska ruszają już w sobotę. Zapraszamy do dolnośląskich restauracji.

#szlaksmakids #dolnyslask #foodphotography #czteryporyroku #zima #food #luty #marzec #kiszonki #warzywaokopowe #veggies #lovefoodUlotki gotowe teraz dystrybucja :)
#szlaksmakids #leaflet #ulotki #project #design #dolnyslask #promocja #promotion #infoFilet z pstrąga z boczniakami od @grzegorzpomietlo z @artrestauracja_wroclaw

#pstrąg #szlaksmakids #dolnyslask #chef #foodphotography #foodporn #foodie #restaurant #restauracja #wrocław #wroclaw #kulinaria #fish #delicious #artfood @art_hotel_wroclawZupa piwna z kurkami Mateusza Tomaszewskiego szefa kuchni restauracji Bernard we Wrocławiu. Oczywiście na bazie ciemnego piwa Bernard :)
Przepis na smakidolegoslaska.pl 
#szlaksmakids #zupa #soup #bernard #wrocław #wroclaw #beersoup #beer #foodphotography #foodporn #tasty #delicious #poland #dolnyslaskZrazy z dzika czyli typowa kuchnia myśliwska. Wszystkim fanom tej kuchni polecamy odwiedzić Karczmę Rzym.
#dziczyzna #karczmarzym #wroclaw #wrocław #szlaksmakids #dolnyslask #meat #dzik #foodphotography #foodporn #tasty #delicious #restaurant #karczma #foodphotoPierogi z pstrągiem kłodzkim i serem ślubowskim. Danie szefa kuchni Krzysztofa Mielcarka z @hotelbukowypark. Regionalne pyszności :) #bukowypark #szlaksmakids #dolnyslask #polanicazdroj #pstragklodzki #seryślubowskie #cheese #chef #pierogi #foodphotography #foodporn #foodphoto #food #foodie #delicious #tasty #restaurant #restauracja #dumpling #localfood #regionalnie #green #szpinak #spinachZupa z raków według Grzegorza Pomietło z @artrestauracja_wroclaw @art_hotel_wroclaw

Link do przepisu na smakidolegoslaska.pl

#zupa #szlaksmakids #dolnyslask #restaurant #restauracja #arthotel #wrocław #wroclaw #polska #soup #delicious #tasty #culinary #heritage #foodphotography #instasoup #crayfish #krebssuppe #breslauTakie wnętrza znajdziecie na szlaku :) To restauracja w Pałacu Staniszów gdzie gotuję Szef Kuchni Piotr Motała :)
#palace #restaurant #szlaksmakids #dolnyslask #chef #foodphotography #foodporn #interiordesign #art #culinary
#design #instafood #palacstaniszow #polskakuchnia #poland #polska