Kapituła

Szlak kulinarny „Smaki Dolnego Śląska”
  1. Michał Gołąb – I Wiceprezes Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej.
  2. Karolina Manecka – Kierownik Działu Wsparcia Obszarów Wiejskich i Regionalnego Sekretariatu Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego.
  3. Marek Janczyszyn – Koordynator projektu „Szlak Kulinarny Smaki Dolnego Śląska”, Dolnośląska Organizacja Turystyczna.
  4. Dr hab. inż. Maciej Oziembłowski, prof. uczelni – Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności. 
  5. Zbigniew Koźlik – Szef kuchni Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu, Członek Kapituły Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Regionu Dolny Śląsk.
  6. Grzegorz Pomietło – Szef kuchni Hotelu Art we Wrocławiu.
  7. Grzegorz Duda – Szef kuchni Restauracji Hotelu Nowy Zdrój w Polanicy-Zdroju.
  8. Barbara Jakimowicz Klein – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, dziennikarka i pisarka.
  9. Agnieszka Hajbura Michałowska – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Menedżer branży gastronomicznej.
  10. Małgorzata Frydel – Dyrektorka Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu.
  11. Wiesław Jurewicz – specjalista w zakresie tworzenia marki, wizerunku oraz strategii komunikacyjno – marketingowych.