Kapituła

Szlak kulinarny „Smaki Dolnego Śląska”
  1. Rajmund Papiernik – Przewodniczący Kapituły Szlaku Kulinarnego Smaki Dolnego Śląska, Dyrektor Biura Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej.
  2. Ryszard Czerwiński – Kierownik Działu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego.
  3. Jerzy Terlecki – Członek Zarządu Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej, Burmistrz Polanicy-Zdroju.
  4. Michał Gołąb – Członek Zarządu Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej, Przewodniczący Rady Gminy Wińsko.
  5. Dr inż. Maciej Oziembłowski – Adiunkt Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – Wydział Nauk o Żywności.
  6. Zbigniew Koźlik – Szef kuchni Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu, Członek Kapituły Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Regionu Dolny Śląsk.
  7. Grzegorz Pomietło – Szef kuchni Hotelu Art we Wrocławiu.
  8. Grzegorz Duda – Szef kuchni Restauracji Książęcej – Zamek Książ.
  9. Mateusz Tomaszewski – Szef kuchni Restauracji Bernard we Wrocławiu.
  10. Mariusz Kucharczak – Szef kuchni Restauracji Boletus w Zamku Kliczków, Barki Tumskiej i Karczmy Młyńskiej we Wrocławiu.
  11. Barbara Jakimowicz Klein – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, dziennikarka i pisarka.
  12. Agnieszka Hajbura Michałowska – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Menedżer branży gastronomicznej.
  13. Małgorzata Frydel – Dyrektorka Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu.
  14. Wiesław Jurewicz – specjalista w zakresie tworzenia marki, wizerunku oraz strategii komunikacyjno – marketingowych.
smakidolnegoslaska
83
 Zdjęcia
305
 ludzie
403
 Następujący
Bezy z kremem, owocami i sosem z czarnej porzeczki na warsztatach kulinarnych
Ciasta Bożonarodzeniowe prowadzone przez Gosię Łuczak oraz Zbyszka Koźlika.

#szlaksmakids #beza #owoce #sos #dolnyśląsk #wroclaw #foodphotography #desserts #sweet #warsztatykulinarneWarsztaty kulinarne Smaki Dolnego Śląska!
Przyjdziesz?
smakidolnegoslaska.pl
#warsztatykulinarne #culinary #food #chef #wroclove #szlaksmakidsZapraszamy na warsztaty - ciasta bożonarodzeniowe!
26.11.2018 poniedziałek
Godz. 17:00
Cena :220 zł
Czas trwania: 3h
https://bit.ly/2Bgx1SA
#szlaksmakids #smaki #warsztatykulinarne #dolnyśląsk #desery #foodporn #ciasta #torty #bozenarodzenie #swieta #christmas #artsystem #wroclawMała wizyta w Lutyni!

#maciejowysad #owoceleśne #szlaksmakids #fruits #naturefood #instafood #dolnyśląsk #lutyniaSłyszeliście o przepisie na karpia w szarym sosie autorstwa Szefa Kuchni @grzegorzduda2?
Na codzień zjecie to danie w @restauracja_ksiazeca
w Zamku Książ.

#szlaksmakids
#zamekksiąż #walbrzych #dolnyśląsk #dolnyslask #karpmilicki #karp #fish #kuchniadworska #restauracjaksiążęca #chef #foodporn #foodie #foodlover #instafood #foodphotographySezon dla grzybiarzy w pełni!
A jeśli nie macie czasu chodzić po lesie to zawsze możecie kupić gotowe przetwory oraz suszone grzybki z Runolandu ;) #szlaksmakids #grzyby #grzybobranie #borydolnoslaskie #dolinabaryczy #dolnyśląsk #dolnyslask #prawdziwki #podgrzybki #smaki #lowersilesia #poland #forest #las #foodphotography #instafood #instaphoto #runoleśneDzik po dworsku według Krzysztofa Gierlacha z Dworku Galosa mistrza kuchni myśliwskiej.

#szlaksmakids #foodphotography #foodporn #dolnyśląsk #dworekgalosa #dzik #dziczyzna #kuchniamyśliwska #mysliwy #czosnek #boar #culinaryroute #chef #delicious #meatlovers #instafood #smaki #lowersilesia #poland #polska #hungry #wowNajlepszej jakości wina dolnośląskie prosto z @winnicejaworek

#wine🍷 #winelover #wine #whitewine #redwine #dolnyśląsk #jaworek #winnica #vineyards #vine #restaurant #foodie #bottle #bottles #photography #instaphoto #poland #lowersilesia #szlaksmakids #winoW dniach 9-18 listopada zapraszamy na Dolny Śląsk na jesienną edycję akcji Cztery Pory Roku!
Szczegóły akcji na https://bit.ly/2SnDe5I

#foodporn #szlaksmakids #dziczyzna #runoleśne #smaki #poland #czteryporyroku #jesień #2018 #restauracje #producenci #sklepy #lokalnie #regionalfood #dolnyśląsk #chef #foodlover #restaurant #shops #localproduct