Kapituła
Szlak kulinarny „Smaki Dolnego Śląska”-
Michał Gołąb – I Wiceprezes Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej.
-
Karolina Manecka – Kierownik Działu Wsparcia Obszarów Wiejskich i Regionalnego Sekretariatu Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego.
-
Marek Janczyszyn – Koordynator projektu „Szlak Kulinarny Smaki Dolnego Śląska”, Dolnośląska Organizacja Turystyczna.
-
Dr hab. inż. Maciej Oziembłowski, prof. uczelni – Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności.
-
Zbigniew Koźlik – Szef kuchni Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu, Członek Kapituły Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Regionu Dolny Śląsk.
-
Grzegorz Pomietło – Szef kuchni Hotelu Art we Wrocławiu.
-
Grzegorz Duda – Szef kuchni Restauracji Hotelu Nowy Zdrój w Polanicy-Zdroju.
-
Barbara Jakimowicz Klein – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, dziennikarka i pisarka.
-
Agnieszka Hajbura Michałowska – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Menedżer branży gastronomicznej.
-
Małgorzata Frydel – Dyrektorka Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu.
-
Wiesław Jurewicz – specjalista w zakresie tworzenia marki, wizerunku oraz strategii komunikacyjno – marketingowych.