Kapituła

Szlak kulinarny „Smaki Dolnego Śląska”
  1. Rajmund Papiernik – Przewodniczący Kapituły Szlaku Kulinarnego Smaki Dolnego Śląska, Dyrektor Biura Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej.
  2. Ryszard Czerwiński – Kierownik Działu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego.
  3. Jerzy Terlecki – Członek Zarządu Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej, Burmistrz Polanicy-Zdroju.
  4. Michał Gołąb – Członek Zarządu Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej, Przewodniczący Rady Gminy Wińsko.
  5. Dr inż. Maciej Oziembłowski – Adiunkt Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – Wydział Nauk o Żywności.
  6. Zbigniew Koźlik – Szef kuchni Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu, Członek Kapituły Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Regionu Dolny Śląsk.
  7. Grzegorz Pomietło – Szef kuchni Hotelu Art we Wrocławiu.
  8. Grzegorz Duda – Szef kuchni Restauracji Książęcej – Zamek Książ.
  9. Mateusz Tomaszewski – Szef kuchni Restauracji Bernard we Wrocławiu.
  10. Mariusz Kucharczak – Szef kuchni Restauracji Boletus w Zamku Kliczków, Barki Tumskiej i Karczmy Młyńskiej we Wrocławiu.
  11. Barbara Jakimowicz Klein – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, dziennikarka i pisarka.
  12. Agnieszka Hajbura Michałowska – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Menedżer branży gastronomicznej.
  13. Małgorzata Frydel – Dyrektorka Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu.
  14. Wiesław Jurewicz – specjalista w zakresie tworzenia marki, wizerunku oraz strategii komunikacyjno – marketingowych.