Kapituła

Szlak kulinarny „Smaki Dolnego Śląska”
  1. Rajmund Papiernik – Przewodniczący Kapituły Szlaku Kulinarnego Smaki Dolnego Śląska, Dyrektor Biura Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej.
  2. Ryszard Czerwiński – Kierownik Działu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego.
  3. Jerzy Terlecki – Członek Zarządu Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej, Burmistrz Polanicy-Zdroju.
  4. Michał Gołąb – Członek Zarządu Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej, Przewodniczący Rady Gminy Wińsko.
  5. Dr inż. Maciej Oziembłowski – Adiunkt Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – Wydział Nauk o Żywności.
  6. Zbigniew Koźlik – Szef kuchni Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu, Członek Kapituły Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Regionu Dolny Śląsk.
  7. Grzegorz Pomietło – Szef kuchni Hotelu Art we Wrocławiu.
  8. Grzegorz Duda – Szef kuchni Restauracji Książęcej – Zamek Książ.
  9. Mateusz Tomaszewski – Szef kuchni Restauracji Bernard we Wrocławiu.
  10. Mariusz Kucharczak – Szef kuchni Restauracji Boletus w Zamku Kliczków, Barki Tumskiej i Karczmy Młyńskiej we Wrocławiu.
  11. Barbara Jakimowicz Klein – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, dziennikarka i pisarka.
  12. Agnieszka Hajbura Michałowska – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Menedżer branży gastronomicznej.
  13. Małgorzata Frydel – Dyrektorka Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu.
  14. Wiesław Jurewicz – specjalista w zakresie tworzenia marki, wizerunku oraz strategii komunikacyjno – marketingowych.
smakidolnegoslaska
92
 Zdjęcia
324
 ludzie
400
 Następujący
Jest świąteczna dostawa!
Najlepszy pomysł na prezent!

#delivery #dostawa #szlaksmakids #dolnyslask #produktyregionalne #giftideas #christmas #food #foodloverWłaśnie przyjechały!
Jedyne w swoim rodzaju kabanosy z Zawidowic od Urbanowskich. Bez fosforanów, barwników, przeciwutleniaczy, cukru i innych wynalazków!
Trafią do naszych kuferków regionalnych.
#szlaksmakids #kabanosy #urbanowscy #tataisyn #dadandson #meatlovers #dolnyslask #kabanos #bezcukruWarsztatowo!

#warsztatykulinarne #szlaksmakids #smaki #workshops #workshop #culinaryheritage #cakes #ciasta #ladies #chef #sweetsWłaśnie przyjechały. Pyszne serki Łomnickie. Wszystkie trafią do naszych kuferków z produktami regionalnymi. Tak naprawdę jeden już zjedliśmy :) #szlaksmakids #dolnyslask #seryłomnickie #serwędzony #cheese #karkonosze #łomnica #localfood #food #tasty #heritage #dziedzictwokulinarne

@culinaryeurope @smakidolnegoslaskaOni wiedzą co dobre!
A wy?
#szlaksmakids #dolnyśląsk #dolnyslask #wrestling #prezenty #giftideas #christmas #produktyregionalne #food #foodlovers #goodfoodA tak nasz karp wyglądał już na talerzu z dodatkami czyli chrupiącymi warzywami, sosem z rokitnika oraz sufletem z sera i orzechów. Wyszło pysznie!

#warsztatykulinarne #szlaksmakids #karpmilicki #karp #suflet #sos #rokitnik #chef #culinaryroute #foodphotography #foodie #finedinning #delicious #smaki #workshops #culinary #seabuckthorn #carp #fish #poland #polska #jedzenie #foodlover #foodKarp milicki w przygotowaniu.
Później trafił do pieca.
#karpmilicki #karp #szlaksmakids #dolnyśląsk #dolnyslask #stawymilickie #dolinabaryczy #warsztatykulinarne #dopieca #foodporn #foodlover #foodphoto #foodphotographyPolędwica z sarny na naszych warsztatach. Świetna na  przystawkę. 
#warsztatykulinarne #szlaksmakids #dolnyslask #wroclaw #sarna #poledwica #chef #foodphotography #foodie #foodlover #dziczyzna #przystawkaJak pierniki to oczywiście od @piernikarniawroclawska :)
Możecie też tam nabyć nasze kuferki regionalne.

#szlaksmakids #piernikarniawroclawska #pierniki #gingerbread #wroclaw #regionalfood #localproduce #poland #polska #dolnyśląsk #swieta #prezenty #pomysłnaprezent #idea #giftideas #christmas