Przystawki

Tatar z jelenia z zapiekanym serem

Mieszkańcy Dolnego Śląska, a w szczególności Szczawna Zdroju, Wałbrzycha i okolic, mają prawdziwe szczęście, mogąc cieszyć się bliskością magicznego miejsca, jakim jest Restauracja Babinicz, wchodząca w skład kompleksu Dworzysko. Pasja kulinarna i myśliwska...

czytaj dalej

Kurki z jabłkiem po wrocławsku

Od 2012 roku Art Restauracja jest certyfikowanym członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska w ramach Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. W zmieniającej się sezonowo karcie znajdziemy dania komponowane z dolnośląskich produktów regionalnych, m.in....

czytaj dalej

Praliny z wędzonego pstrąga z majonezem ziołowym

Przepis na wyjątkową przystawkę w postaci wyśmienitych pralin z dolnośląskiego pstrąga. Danie stworzone według Szefa Kuchni Mariusza Kucharczaka. Składniki na 4 porcje praliny: 2 wędzone pstrągi (60 dag), 5 dag majonezu, 10 dag czerwonej cebuli, pestki...

czytaj dalej

Pasztet z gęsich wątróbek

Wyjątkowa przystawka autorstwa Szefa Kuchni Mariusza Kucharczaka czyli pasztet z gęsich wątróbek z grasicą, piklowaną dynią i cebulą, chrobotkiem reniferowym i majonezem truflowym. Składniki na 4 porcje : 50 dag gęsich wątróbek, 40 dag uda gęsi, 10 dag...

czytaj dalej

Tatar wołowy odymiony dymem z jodłowej szyszki

Szef kuchni inspiracji poszukuje m.in. w recepturach pozostawionych przez nadwornego kucharza księżnej Daisy Louisa Hardouina. Dworski charakter mają takie specjały, jak bardzo popularna w dawnej kuchni dolnośląskiej zupa piwna czy właśnie tatar wołowy odymiony dymem...

czytaj dalej

Pieróg regionalny

W nadodrzańskiej atmosferze Szef kuchni Karol Sankowski serwuje nie tylko dania z ryb, ale również inne fantastyczne w smaku specjały, takie jak pieróg regionalny. Składniki na 4 porcje : ciasto: 50 dag mąki pszennej, 3 całe jajka, 2 żółtka, 1 łyżka oleju, szczypta...

czytaj dalej

Hekele – wrocławski tatar ze śledzia

Szef kuchni Konrad Latawiec i jego zastępca Piotr Kula proponują jako przystawkę wrocławski tatar ze śledzia „Hekele” To połączenie wędzonego boczku z marynowanym śledziem, czyli dwóch typowo wrocławskich ingrediencji. Danie było w dawnej kuchni miasta przykładem...

czytaj dalej
smakidolnegoslaska
83
 Zdjęcia
305
 ludzie
403
 Następujący
Bezy z kremem, owocami i sosem z czarnej porzeczki na warsztatach kulinarnych
Ciasta Bożonarodzeniowe prowadzone przez Gosię Łuczak oraz Zbyszka Koźlika.

#szlaksmakids #beza #owoce #sos #dolnyśląsk #wroclaw #foodphotography #desserts #sweet #warsztatykulinarneWarsztaty kulinarne Smaki Dolnego Śląska!
Przyjdziesz?
smakidolnegoslaska.pl
#warsztatykulinarne #culinary #food #chef #wroclove #szlaksmakidsZapraszamy na warsztaty - ciasta bożonarodzeniowe!
26.11.2018 poniedziałek
Godz. 17:00
Cena :220 zł
Czas trwania: 3h
https://bit.ly/2Bgx1SA
#szlaksmakids #smaki #warsztatykulinarne #dolnyśląsk #desery #foodporn #ciasta #torty #bozenarodzenie #swieta #christmas #artsystem #wroclawMała wizyta w Lutyni!

#maciejowysad #owoceleśne #szlaksmakids #fruits #naturefood #instafood #dolnyśląsk #lutyniaSłyszeliście o przepisie na karpia w szarym sosie autorstwa Szefa Kuchni @grzegorzduda2?
Na codzień zjecie to danie w @restauracja_ksiazeca
w Zamku Książ.

#szlaksmakids
#zamekksiąż #walbrzych #dolnyśląsk #dolnyslask #karpmilicki #karp #fish #kuchniadworska #restauracjaksiążęca #chef #foodporn #foodie #foodlover #instafood #foodphotographySezon dla grzybiarzy w pełni!
A jeśli nie macie czasu chodzić po lesie to zawsze możecie kupić gotowe przetwory oraz suszone grzybki z Runolandu ;) #szlaksmakids #grzyby #grzybobranie #borydolnoslaskie #dolinabaryczy #dolnyśląsk #dolnyslask #prawdziwki #podgrzybki #smaki #lowersilesia #poland #forest #las #foodphotography #instafood #instaphoto #runoleśneDzik po dworsku według Krzysztofa Gierlacha z Dworku Galosa mistrza kuchni myśliwskiej.

#szlaksmakids #foodphotography #foodporn #dolnyśląsk #dworekgalosa #dzik #dziczyzna #kuchniamyśliwska #mysliwy #czosnek #boar #culinaryroute #chef #delicious #meatlovers #instafood #smaki #lowersilesia #poland #polska #hungry #wowNajlepszej jakości wina dolnośląskie prosto z @winnicejaworek

#wine🍷 #winelover #wine #whitewine #redwine #dolnyśląsk #jaworek #winnica #vineyards #vine #restaurant #foodie #bottle #bottles #photography #instaphoto #poland #lowersilesia #szlaksmakids #winoW dniach 9-18 listopada zapraszamy na Dolny Śląsk na jesienną edycję akcji Cztery Pory Roku!
Szczegóły akcji na https://bit.ly/2SnDe5I

#foodporn #szlaksmakids #dziczyzna #runoleśne #smaki #poland #czteryporyroku #jesień #2018 #restauracje #producenci #sklepy #lokalnie #regionalfood #dolnyśląsk #chef #foodlover #restaurant #shops #localproduct