Witajcie w Maciejowym Sadzie!
Nasza rodzinna firma zajmuje się produkcją tłoczonych, naturalnie mętnych soków w szerokiej kombinacji smakowej.
Jako główny surowiec wykorzystujemy jabłka, pochodzące z naszych upraw, podobnie jak inne składowe np. wiśnia, marchew, brzoskwinia. Zaletą tak produkowanych soków jest ich całkowita naturalność, bowiem żadne dodatkowe składniki nie są dodawane. Nie ma w nich dodatkowego cukru i wody poza tymi, które występują naturalnie w danym owocu lub warzywie. Jedynym sposobem konserwacji soków jest metoda termiczna i dzięki niej ich trwałość jest na zadowalającym poziomie.
Wykorzystujemy opakowania szklane w dwóch pojemnościach (0,3 l i 0,7 l) oraz nowoczesny system bag-in-box (5 litrów i 3 litry), który umożliwia spożywanie soków do trzech tygodni po otwarciu, przy zachowaniu czystości mikrobiologicznej. Metoda produkcji oparta jest na rozwiązaniach stosowanych przez naszych przodków. Umyte owoce i warzywa rozdrabnia się w młynku, następnie przekłada się powstałą pulpę na specjalne chusty na prasę warstwową i wyciska. Tak powstały sok poddaje się pasteryzacji i rozlewa się do opakowań końcowych.
Obecnie oferujemy soki takie jak: jabłkowy, jabłkowo-gruszkowy, jabłkowo-malinowy, jabłkowo-rabarbarowy, jabłko z czarną porzeczką, jabłkowo-selerowy, jabłkowo-marchewkowy, jabłkowo-buraczkowy, jabłko z miętą, jabłkowo-brzoskwiniowy.
Sezonowo występują również inne smaki w zależności od dostępnych surowców.
Na zdrowie!
Nasza oferta
Został także wytypowany jako wyjątkowy smak regionu i podczas Mistrzostw EURO 2012 witał kibiców odwiedzających Wrocław.
Nowością w naszej ofercie są herbatki owocowe oraz suszone owoce takie jak dzika róża, głóg lub czarny bez.
Lutynia k/Wrocławia,
ul. Wiśniowa 4
55-330 Miękinia
605 33 11 95, 601 56 92 90
071 317 12 82, fax 71 317 77 63
mk@maciejowysad.pl