Desery

Rabarbarowa kruszonka

Szef kuchni, pracując już w Marinie i w Przystani, odbył staż w prestiżowym instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie. To dlatego zarówno w jednej, jak i w drugiej restauracji kucharze wykorzystują do przygotowania potraw nowoczesne metody kulinarne, dzięki którym dania...

czytaj dalej

Topinambur w trzech odsłonach, puder pomarańczowy

Szef kuchni Mariusz Kucharczak ma artystyczne podejście do gotowania, a to oznacza, że dania, które serwuje gościom restauracji nie tylko intrygują smakiem, ale również aranżacją na talerzach. Nie trzeba chyba dodawać, że ingrediencjami, z których te specjały...

czytaj dalej

Pita z serem

Gospoda Kruszyna należy do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska w ramach Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. To prawdziwa gospoda z dobrą kuchnią, która bazuje na lokalnych produktach i bardzo wyraźnie nawiązuje do tradycji kulinarnych przywiezionych w...

czytaj dalej

Deser z rokitnika

Pobyt w tej wrocławskiej restauracji umilą nam wyśmienite w smaku i przepięknie podane desery, np. deser z rokitnika czyli owocu będącego prawdziwą skarbnicą witaminy C.  Dla szefa kuchni Zbigniewa Koźlika niezwykle ważne są bowiem walory zdrowotne dań serwowanych...

czytaj dalej

Beza Pavlova

Szef kuchni Grzegorz Duda inspiracji poszukuje m.in. w recepturach pozostawionych przez nadwornego kucharza księżnej Daisy Louisa Hardouina. Dworski charakter mają takie desery,jak beza Pavlova. Składniki na 4 porcje : Ciasto: 4 białka 25 dag drobnego cukru 1 łyżka...

czytaj dalej

Porzeczkowiec

Na szlaku kulinarnym Smaki Dolnego Śląska znajdziemy również restaurację znajdującą się w Domu Pielgrzyma w Wambierzycach. Powstała z myślą nie tylko o pobożnych wędrowcach, ale także o wszystkich turystach, podróżujących po ziemi radkowskiej. Bazylika, klasztor,...

czytaj dalej
smakidolnegoslaska
83
 Zdjęcia
305
 ludzie
403
 Następujący
Bezy z kremem, owocami i sosem z czarnej porzeczki na warsztatach kulinarnych
Ciasta Bożonarodzeniowe prowadzone przez Gosię Łuczak oraz Zbyszka Koźlika.

#szlaksmakids #beza #owoce #sos #dolnyśląsk #wroclaw #foodphotography #desserts #sweet #warsztatykulinarneWarsztaty kulinarne Smaki Dolnego Śląska!
Przyjdziesz?
smakidolnegoslaska.pl
#warsztatykulinarne #culinary #food #chef #wroclove #szlaksmakidsZapraszamy na warsztaty - ciasta bożonarodzeniowe!
26.11.2018 poniedziałek
Godz. 17:00
Cena :220 zł
Czas trwania: 3h
https://bit.ly/2Bgx1SA
#szlaksmakids #smaki #warsztatykulinarne #dolnyśląsk #desery #foodporn #ciasta #torty #bozenarodzenie #swieta #christmas #artsystem #wroclawMała wizyta w Lutyni!

#maciejowysad #owoceleśne #szlaksmakids #fruits #naturefood #instafood #dolnyśląsk #lutyniaSłyszeliście o przepisie na karpia w szarym sosie autorstwa Szefa Kuchni @grzegorzduda2?
Na codzień zjecie to danie w @restauracja_ksiazeca
w Zamku Książ.

#szlaksmakids
#zamekksiąż #walbrzych #dolnyśląsk #dolnyslask #karpmilicki #karp #fish #kuchniadworska #restauracjaksiążęca #chef #foodporn #foodie #foodlover #instafood #foodphotographySezon dla grzybiarzy w pełni!
A jeśli nie macie czasu chodzić po lesie to zawsze możecie kupić gotowe przetwory oraz suszone grzybki z Runolandu ;) #szlaksmakids #grzyby #grzybobranie #borydolnoslaskie #dolinabaryczy #dolnyśląsk #dolnyslask #prawdziwki #podgrzybki #smaki #lowersilesia #poland #forest #las #foodphotography #instafood #instaphoto #runoleśneDzik po dworsku według Krzysztofa Gierlacha z Dworku Galosa mistrza kuchni myśliwskiej.

#szlaksmakids #foodphotography #foodporn #dolnyśląsk #dworekgalosa #dzik #dziczyzna #kuchniamyśliwska #mysliwy #czosnek #boar #culinaryroute #chef #delicious #meatlovers #instafood #smaki #lowersilesia #poland #polska #hungry #wowNajlepszej jakości wina dolnośląskie prosto z @winnicejaworek

#wine🍷 #winelover #wine #whitewine #redwine #dolnyśląsk #jaworek #winnica #vineyards #vine #restaurant #foodie #bottle #bottles #photography #instaphoto #poland #lowersilesia #szlaksmakids #winoW dniach 9-18 listopada zapraszamy na Dolny Śląsk na jesienną edycję akcji Cztery Pory Roku!
Szczegóły akcji na https://bit.ly/2SnDe5I

#foodporn #szlaksmakids #dziczyzna #runoleśne #smaki #poland #czteryporyroku #jesień #2018 #restauracje #producenci #sklepy #lokalnie #regionalfood #dolnyśląsk #chef #foodlover #restaurant #shops #localproduct