Grillowany ser ślubowski na purée brzoskwiniowym z dodatkiem czerwonej cebuli i orzechowej kruszonki

Hotel Polanica Resort Spa

Lekka przystawka w której główną rolę gra doskonały ser Ślubowski – dolnośląski produkt regionalny.

Składniki na 1 porcję
1 brzoskwinia
10 dag masła
ser ślubowski
łuskane orzechy włoskie

Sposób przygotowania
Przygotować purée brzoskwiniowe:
owoc przekroić na pół, usunąć pestkę. Brzoskwinię ugotować na parze lub
w niewielkiej ilości wody. Pozostawić do przestygnięcia, a następnie zdjąć z owocu skórkę. Miąższ zmiksować z masłem na purée.
Przygotować ser: pokroić go w grube plastry, a następnie położyć na ruszcie lub na patelni grillowej. Grillować, aż ser
przyrumieni się. Obrócić i smażyć z drugiej strony.
Ser ułożyć na purée brzoskwiniowym, posypać rozgniecionymi orzechami włoskimi.