Owoc wieloletniej pszczelarskiej pasji

Pasieka Zuzia

na szlaku: 052

video

Witaj w naszej pasiece!

PASIEKA ZUZIA została założona w 2006 roku, jako owoc wieloletniej pszczelarskiej pasji..

Znajduje się w malowniczym PARKU KRAJOBRAZOWYM DOLINY JEZIERZYCY,  i w KRAINIE ŁĘGÓW ODRZAŃSKICH. To właśnie w DOMASZKOWIE , z dala od wielkomiejskich zanieczyszczeń, w sąsiedztwie przesyconego tradycją  OPACTWA CYSTERSKIEGO – LUBIĄŻ powstają najlepsze miody charakteryzujące się unikatowym smakiem.

Od 2015 roku prowadzimy EDUKACYJNĄ ŚCIEŻKĘ PSZCZELARSKĄ, której otwarcia dokonał ówczesny Prezydent Polskiego Związku Pszczelarskiego Tadeusz Sabat. Ścieżka  ma charakter interaktywny. Poszerza wiedzę o roli pszczół, miododajności drzew, krzewów i kwiatów co odzwierciedla się w pozyskiwaniu wyższych plonów dla rolników i sadowników.

W roku 2017 nasza pasieka otrzymała status członka Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Europa.
W konkursie „ Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” nasze miody zostały nagrodzone. I tak:
– 2015 rok – miód lipowy zwany „Złotem Domaszkowa”
– 2016 rok – miód akacjowy z dodatkiem jeżyny zwany „Kryształem Lubiąża”
– 2017 rok – miód gryczany z wyką

 

Zapraszamy !

W czerwcu 2017 roku we Wrocławiu w” Europie na widelcu” nasz miód z pyłkiem  otrzymał tytuł ”Najlepszy Smak Dolnego Śląska ”.
A w czerwcu 2018 roku we Wrocławiu w „Europie na widelcu” nasz miód gryczany z wyką otrzymał tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska”. We wrześniu 2017 roku podczas Dolnośląskiego Święta Miodu i Wina w Przemkowie oferowany przez nas miód spadziowy  [ ze spadzi iglastej] zdobył pierwsze miejsce i główną nagrodę.
W miesiącu  lutym 2018 roku podczas Międzynarodowych Targów Turystycznych we Wrocławiu w Hali Stulecia nasz miód lipowy zwany „Złotem Domaszkowa” zdobył nagrodę „Kryształowy Orzeł” w kategorii Produkt Regionalny. Nagroda została wręczona przez Marszałka Województwa Dolnośląskiego.

Docenianie naszej pracy i pracy naszych pszczół mobilizuje nas do dalszego działania w tym kierunku.

W naszej ofercie znajdą Państwo :
Miód lipowy zwany „Złotem Domaszkowa”, miód akacjowy zwany „Kryształem Lubiąża ” miód wielokwiatowy, zwany miodem tysiąca kwiatów, miód rzepakowy, faceliowy, nawłociowy, gryczany, leśny, pyłek kwiatowy, pierzgę, propolis oraz wosk pszczeli.

 

tel. 697 074 797
pasiekazuzia@o2.pl

Pasieka Zuzia

smakidolnegoslaska
92
 Zdjęcia
324
 ludzie
400
 Następujący
Jest świąteczna dostawa!
Najlepszy pomysł na prezent!

#delivery #dostawa #szlaksmakids #dolnyslask #produktyregionalne #giftideas #christmas #food #foodloverWłaśnie przyjechały!
Jedyne w swoim rodzaju kabanosy z Zawidowic od Urbanowskich. Bez fosforanów, barwników, przeciwutleniaczy, cukru i innych wynalazków!
Trafią do naszych kuferków regionalnych.
#szlaksmakids #kabanosy #urbanowscy #tataisyn #dadandson #meatlovers #dolnyslask #kabanos #bezcukruWarsztatowo!

#warsztatykulinarne #szlaksmakids #smaki #workshops #workshop #culinaryheritage #cakes #ciasta #ladies #chef #sweetsWłaśnie przyjechały. Pyszne serki Łomnickie. Wszystkie trafią do naszych kuferków z produktami regionalnymi. Tak naprawdę jeden już zjedliśmy :) #szlaksmakids #dolnyslask #seryłomnickie #serwędzony #cheese #karkonosze #łomnica #localfood #food #tasty #heritage #dziedzictwokulinarne

@culinaryeurope @smakidolnegoslaskaOni wiedzą co dobre!
A wy?
#szlaksmakids #dolnyśląsk #dolnyslask #wrestling #prezenty #giftideas #christmas #produktyregionalne #food #foodlovers #goodfoodA tak nasz karp wyglądał już na talerzu z dodatkami czyli chrupiącymi warzywami, sosem z rokitnika oraz sufletem z sera i orzechów. Wyszło pysznie!

#warsztatykulinarne #szlaksmakids #karpmilicki #karp #suflet #sos #rokitnik #chef #culinaryroute #foodphotography #foodie #finedinning #delicious #smaki #workshops #culinary #seabuckthorn #carp #fish #poland #polska #jedzenie #foodlover #foodKarp milicki w przygotowaniu.
Później trafił do pieca.
#karpmilicki #karp #szlaksmakids #dolnyśląsk #dolnyslask #stawymilickie #dolinabaryczy #warsztatykulinarne #dopieca #foodporn #foodlover #foodphoto #foodphotographyPolędwica z sarny na naszych warsztatach. Świetna na  przystawkę. 
#warsztatykulinarne #szlaksmakids #dolnyslask #wroclaw #sarna #poledwica #chef #foodphotography #foodie #foodlover #dziczyzna #przystawkaJak pierniki to oczywiście od @piernikarniawroclawska :)
Możecie też tam nabyć nasze kuferki regionalne.

#szlaksmakids #piernikarniawroclawska #pierniki #gingerbread #wroclaw #regionalfood #localproduce #poland #polska #dolnyśląsk #swieta #prezenty #pomysłnaprezent #idea #giftideas #christmas