Owoc wieloletniej pszczelarskiej pasji

Pasieka Zuzia

na szlaku: 052

video

Witaj w naszej pasiece!

PASIEKA ZUZIA została założona w 2006 roku, jako owoc wieloletniej pszczelarskiej pasji..

Znajduje się w malowniczym PARKU KRAJOBRAZOWYM DOLINY JEZIERZYCY,  i w KRAINIE ŁĘGÓW ODRZAŃSKICH. To właśnie w DOMASZKOWIE , z dala od wielkomiejskich zanieczyszczeń, w sąsiedztwie przesyconego tradycją  OPACTWA CYSTERSKIEGO – LUBIĄŻ powstają najlepsze miody charakteryzujące się unikatowym smakiem.

Od 2015 roku prowadzimy EDUKACYJNĄ ŚCIEŻKĘ PSZCZELARSKĄ, której otwarcia dokonał ówczesny Prezydent Polskiego Związku Pszczelarskiego Tadeusz Sabat. Ścieżka  ma charakter interaktywny. Poszerza wiedzę o roli pszczół, miododajności drzew, krzewów i kwiatów co odzwierciedla się w pozyskiwaniu wyższych plonów dla rolników i sadowników.

W roku 2017 nasza pasieka otrzymała status członka Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Europa.
W konkursie „ Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” nasze miody zostały nagrodzone. I tak:
– 2015 rok – miód lipowy zwany „Złotem Domaszkowa”
– 2016 rok – miód akacjowy z dodatkiem jeżyny zwany „Kryształem Lubiąża”
– 2017 rok – miód gryczany z wyką

 

Zapraszamy !

W czerwcu 2017 roku we Wrocławiu w” Europie na widelcu” nasz miód z pyłkiem  otrzymał tytuł ”Najlepszy Smak Dolnego Śląska ”.
A w czerwcu 2018 roku we Wrocławiu w „Europie na widelcu” nasz miód gryczany z wyką otrzymał tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska”. We wrześniu 2017 roku podczas Dolnośląskiego Święta Miodu i Wina w Przemkowie oferowany przez nas miód spadziowy  [ ze spadzi iglastej] zdobył pierwsze miejsce i główną nagrodę.
W miesiącu  lutym 2018 roku podczas Międzynarodowych Targów Turystycznych we Wrocławiu w Hali Stulecia nasz miód lipowy zwany „Złotem Domaszkowa” zdobył nagrodę „Kryształowy Orzeł” w kategorii Produkt Regionalny. Nagroda została wręczona przez Marszałka Województwa Dolnośląskiego.

Docenianie naszej pracy i pracy naszych pszczół mobilizuje nas do dalszego działania w tym kierunku.

W naszej ofercie znajdą Państwo :
Miód lipowy zwany „Złotem Domaszkowa”, miód akacjowy zwany „Kryształem Lubiąża ” miód wielokwiatowy, zwany miodem tysiąca kwiatów, miód rzepakowy, faceliowy, nawłociowy, gryczany, leśny, pyłek kwiatowy, pierzgę, propolis oraz wosk pszczeli.

 

tel. 697 074 797
pasiekazuzia@o2.pl

Pasieka Zuzia

smakidolnegoslaska
83
 Zdjęcia
303
 ludzie
403
 Następujący
Bezy z kremem, owocami i sosem z czarnej porzeczki na warsztatach kulinarnych
Ciasta Bożonarodzeniowe prowadzone przez Gosię Łuczak oraz Zbyszka Koźlika.

#szlaksmakids #beza #owoce #sos #dolnyśląsk #wroclaw #foodphotography #desserts #sweet #warsztatykulinarneWarsztaty kulinarne Smaki Dolnego Śląska!
Przyjdziesz?
smakidolnegoslaska.pl
#warsztatykulinarne #culinary #food #chef #wroclove #szlaksmakidsZapraszamy na warsztaty - ciasta bożonarodzeniowe!
26.11.2018 poniedziałek
Godz. 17:00
Cena :220 zł
Czas trwania: 3h
https://bit.ly/2Bgx1SA
#szlaksmakids #smaki #warsztatykulinarne #dolnyśląsk #desery #foodporn #ciasta #torty #bozenarodzenie #swieta #christmas #artsystem #wroclawMała wizyta w Lutyni!

#maciejowysad #owoceleśne #szlaksmakids #fruits #naturefood #instafood #dolnyśląsk #lutyniaSłyszeliście o przepisie na karpia w szarym sosie autorstwa Szefa Kuchni @grzegorzduda2?
Na codzień zjecie to danie w @restauracja_ksiazeca
w Zamku Książ.

#szlaksmakids
#zamekksiąż #walbrzych #dolnyśląsk #dolnyslask #karpmilicki #karp #fish #kuchniadworska #restauracjaksiążęca #chef #foodporn #foodie #foodlover #instafood #foodphotographySezon dla grzybiarzy w pełni!
A jeśli nie macie czasu chodzić po lesie to zawsze możecie kupić gotowe przetwory oraz suszone grzybki z Runolandu ;) #szlaksmakids #grzyby #grzybobranie #borydolnoslaskie #dolinabaryczy #dolnyśląsk #dolnyslask #prawdziwki #podgrzybki #smaki #lowersilesia #poland #forest #las #foodphotography #instafood #instaphoto #runoleśneDzik po dworsku według Krzysztofa Gierlacha z Dworku Galosa mistrza kuchni myśliwskiej.

#szlaksmakids #foodphotography #foodporn #dolnyśląsk #dworekgalosa #dzik #dziczyzna #kuchniamyśliwska #mysliwy #czosnek #boar #culinaryroute #chef #delicious #meatlovers #instafood #smaki #lowersilesia #poland #polska #hungry #wowNajlepszej jakości wina dolnośląskie prosto z @winnicejaworek

#wine🍷 #winelover #wine #whitewine #redwine #dolnyśląsk #jaworek #winnica #vineyards #vine #restaurant #foodie #bottle #bottles #photography #instaphoto #poland #lowersilesia #szlaksmakids #winoW dniach 9-18 listopada zapraszamy na Dolny Śląsk na jesienną edycję akcji Cztery Pory Roku!
Szczegóły akcji na https://bit.ly/2SnDe5I

#foodporn #szlaksmakids #dziczyzna #runoleśne #smaki #poland #czteryporyroku #jesień #2018 #restauracje #producenci #sklepy #lokalnie #regionalfood #dolnyśląsk #chef #foodlover #restaurant #shops #localproduct