Wzór prawdziwego rolnictwa

Gospodarstwo Ekologiczne Wagnerówka

na szlaku: 044

video

Witaj w naszym gospodarstwie!

Gospodarstwo ekologiczne państwa Krystyny i Roberta Wagnerów położone jest w bardzo atrakcyjnej części Dolnego Śląska. Bardzo blisko stąd do zabytkowego Paczkowa oraz Kotliny Kłodzkiej. 

Koncentrujemy się na sprzedaży świeżych owoców i warzyw. W sezonie letnim nadwyżki owoców i warzyw są przetwarzane. Do przetworów stosowane są dodatki dobrej jakości między innymi cukier trzcinowy (z certyfikatem ekologicznym) octy winne lub owocowe. Dużą część przetworów stanowią kiszonki i zakwasy (kiszone ogórki, patisony, cukinia, sałatki warzywne, żur
z mąki żytniej)

Nasze gospodarstwo od 2004 roku może się pochwalić certyfikatem gospodarstwa ekologicznego. Należymy też do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska. W 2010 r. zdobyliśmy I miejsce w województwie dolnośląskim w konkursie na najlepsze gospodarstwo ekologiczne w kategorii „ekologia – środowisko”. Nasze gospodarstwo otrzymało również liczne nagrody w zmaganiach kulinarnych, m.in. Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów, Najlepszy Smak Dolnego Śląska i w konkursie na najlepszą potrawę z dyni.

Nasze warzywa, owoce i przetwory są doskonale znane dolnośląskim szefom kuchni.

Zapraszamy !

Nasza oferta

Pośród naszych produktów znajdziecie :
Cukinię w chilli, patisony w chilli, patisony, konfiturę aroniowo-gruszkową, żurek, cukinię w zalewie octowej, powidła śliwkowe, kapustę kiszoną z chrzanem, patisony w zalewie octowej, sok z aronii i pigwowca, cukinię kiszoną oraz sałatkę z cukinii.

Uwaga!
Posiadamy w sprzedaży sadzonki truskawki z uprawy ekologicznej

Organizujemy szkolenia, spotkania integracyjne, pokazy, a także cyklicznie spotkania otwarte dla osób zainteresowanych ekologicznym gospodarowaniem.

 

Krystyna i Robert Wagnerowie
Lubnów 10, 57-220 Ziębice
tel. 691 146 844
www.wagnerowka10.wixsite.com

Gospodarstwo Ekologiczne Wagnerówka

Do zobaczenia !
Krystyna i Robert Wagner

smakidolnegoslaska
59
 Zdjęcia
190
 ludzie
421
 Następujący
Kurki z jabłkiem po wrocławsku
Autor @grzegorzpomietlo z @art_hotel_wroclaw
Photo: W.Jurewicz
#szlaksmakids #dolnyslask #wroclaw #wrocław #arthotel #chef #foodporn #foodphotography #apple #chanterelles #kurki #jabłka #delicious #instafoodZupa piwna według @grzegorzduda2 z @restauracja_ksiazeca na Zamku Książ w Wałbrzychu.
#photographer :W. JUREWICZ
#szlaksmakids #beersoup #zupa #dolnyslask #polska #foodphotography #foodporn #foodphoto #chef #beer #foodGulasz z dzika z piklowanymi owocami, pierożkami tortellini z nadzieniem z kaczki oraz z chwastami jadalnymi od @akademiakuraszkow
Photo : W. JUREWICZ
#szlaksmakids #dolnyslask #kuraszków #obornikislaskie #polska #dzik #gulasz #tortellini #chef #kaczka #foodporn #foodphoto #food #restaurant #instafood #foodphotographyCukinia faszerowana soczewicą z serem z @villagretapoland.
#photography W. JUREWICZ
#szlaksmakids #dolnyslask #polska #poland #vege #cukinia #foodporn #food #instafood #foodphoto #lokalne #produkty #ecoWłaśnie byliśmy w Łomnickiej Hali Mlecznej u Państwa Sokołowskich! Kupicie tam wszystkie ich produkty. Sklep firmowy czynny od pon do sob w godzinach 10~18. Ul. Karkonoska 114A w Łomnicy.
#szlaksmakids #sklep #łomnica #dolnyslask #seryłomnickie #ser #cheese #goat #cow #milk #culinary #heritage #regionalfood #localproduceGodzina w piecu i takie cudo trafia do sprzedaży!  Naszym zdaniem jeden z najlepszych chlebów na Dolnym Śląsku.
#szlaksmakids #ulijanka #piechowice #dolnyslask #polska #kulinaria #chleb #bezdrożdży #karkonosze #bread #piekarnia #bakery #localproduce #regionalfoodProsto z Piekarni Ulijanka w Piechowicach. Zdrowy i pyszny Chleb Karkonoski przygotowywany przez właściciela Pana Jana.
#szlaksmakids #piechowice #dolnyslask #polska #chleb #piekarnia #bakery #karkonosze #kulinaria #instafood #foodporn #foodKiszonki od Sznajderów!
Kto jeszcze nie jadł koniecznie niech to zrobi. #sznajder #kiszonki #szlaksmakids #dolnyslask #polska #zdrowejedzenie #healthyfood #naturalnie #probiotyki #dolinabaryczy #kiszone #warzywa
 fot. W. JurewiczGęś confit z sosem aroniowym oraz kluseczkami gnocchi. Autorzy: Krzysztof Adamski oraz Łukasz Wisełka z @hotelpolanica  #szlaksmakids #polanicazdroj #dolnyslask #polska #gęś #confit #hotel #restaurant #foodporn #food #instafood