Tłoczymy dla was naturalny sok jabłkowy

Maciejowy Sad

na szlaku: 031
video

Witajcie w Maciejowym Sadzie!

Nasza rodzinna firma zajmuje się produkcją tłoczonych, naturalnie mętnych soków w szerokiej kombinacji smakowej.

Jako  główny surowiec wykorzystujemy jabłka, pochodzące z naszych upraw, podobnie jak inne składowe np. wiśnia, marchew, brzoskwinia. Zaletą tak produkowanych soków jest ich całkowita naturalność, bowiem żadne dodatkowe składniki nie są dodawane. Nie ma w nich dodatkowego cukru i wody poza tymi, które występują naturalnie w danym owocu lub warzywie. Jedynym sposobem konserwacji soków jest metoda termiczna i dzięki niej ich trwałość jest na zadowalającym poziomie.

Wykorzystujemy opakowania szklane w dwóch pojemnościach (0,3 l i 0,7 l) oraz nowoczesny system bag-in-box (5 litrów i 3 litry), który umożliwia spożywanie soków do trzech tygodni po otwarciu, przy zachowaniu czystości mikrobiologicznej. Metoda produkcji oparta jest na rozwiązaniach stosowanych przez naszych przodków. Umyte owoce i warzywa rozdrabnia się w młynku, następnie przekłada się powstałą pulpę na specjalne chusty na prasę warstwową i wyciska. Tak powstały sok poddaje się pasteryzacji i rozlewa się do opakowań końcowych.

Obecnie oferujemy soki takie jak: jabłkowy, jabłkowo-gruszkowy, jabłkowo-malinowy, jabłkowo-rabarbarowy, jabłko z czarną porzeczką, jabłkowo-selerowy, jabłkowo-marchewkowy, jabłkowo-buraczkowy, jabłko z miętą, jabłkowo-brzoskwiniowy.
Sezonowo występują również inne smaki w zależności od dostępnych surowców.

Na zdrowie!

Nasza oferta

Wielu naukowców podkreślało wyższość naturalnych, mętnych soków nad klarownymi. Mętne soki zawierają cztery razy więcej związków z grupy polifenoli niż soki klarowne. Zapobiegają nowotworom i procesowi starzenia się oraz wzmagają ogólną odporność organizmu.
To właśnie nasz tłoczony sok jabłkowy, który jest wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Został także wytypowany jako wyjątkowy smak regionu i podczas Mistrzostw EURO 2012 witał kibiców odwiedzających Wrocław.
Nowością w naszej ofercie są herbatki owocowe oraz suszone owoce takie jak dzika róża, głóg lub czarny bez.

Lutynia k/Wrocławia,
ul. Wiśniowa 4
55-330 Miękinia
605 33 11 95, 601 56 92 90
071 317 12 82, fax 71 317 77 63
mk@maciejowysad.pl

www.maciejowysad.pl

Maciejowy Sad

smakidolnegoslaska
83
 Zdjęcia
303
 ludzie
403
 Następujący
Bezy z kremem, owocami i sosem z czarnej porzeczki na warsztatach kulinarnych
Ciasta Bożonarodzeniowe prowadzone przez Gosię Łuczak oraz Zbyszka Koźlika.

#szlaksmakids #beza #owoce #sos #dolnyśląsk #wroclaw #foodphotography #desserts #sweet #warsztatykulinarneWarsztaty kulinarne Smaki Dolnego Śląska!
Przyjdziesz?
smakidolnegoslaska.pl
#warsztatykulinarne #culinary #food #chef #wroclove #szlaksmakidsZapraszamy na warsztaty - ciasta bożonarodzeniowe!
26.11.2018 poniedziałek
Godz. 17:00
Cena :220 zł
Czas trwania: 3h
https://bit.ly/2Bgx1SA
#szlaksmakids #smaki #warsztatykulinarne #dolnyśląsk #desery #foodporn #ciasta #torty #bozenarodzenie #swieta #christmas #artsystem #wroclawMała wizyta w Lutyni!

#maciejowysad #owoceleśne #szlaksmakids #fruits #naturefood #instafood #dolnyśląsk #lutyniaSłyszeliście o przepisie na karpia w szarym sosie autorstwa Szefa Kuchni @grzegorzduda2?
Na codzień zjecie to danie w @restauracja_ksiazeca
w Zamku Książ.

#szlaksmakids
#zamekksiąż #walbrzych #dolnyśląsk #dolnyslask #karpmilicki #karp #fish #kuchniadworska #restauracjaksiążęca #chef #foodporn #foodie #foodlover #instafood #foodphotographySezon dla grzybiarzy w pełni!
A jeśli nie macie czasu chodzić po lesie to zawsze możecie kupić gotowe przetwory oraz suszone grzybki z Runolandu ;) #szlaksmakids #grzyby #grzybobranie #borydolnoslaskie #dolinabaryczy #dolnyśląsk #dolnyslask #prawdziwki #podgrzybki #smaki #lowersilesia #poland #forest #las #foodphotography #instafood #instaphoto #runoleśneDzik po dworsku według Krzysztofa Gierlacha z Dworku Galosa mistrza kuchni myśliwskiej.

#szlaksmakids #foodphotography #foodporn #dolnyśląsk #dworekgalosa #dzik #dziczyzna #kuchniamyśliwska #mysliwy #czosnek #boar #culinaryroute #chef #delicious #meatlovers #instafood #smaki #lowersilesia #poland #polska #hungry #wowNajlepszej jakości wina dolnośląskie prosto z @winnicejaworek

#wine🍷 #winelover #wine #whitewine #redwine #dolnyśląsk #jaworek #winnica #vineyards #vine #restaurant #foodie #bottle #bottles #photography #instaphoto #poland #lowersilesia #szlaksmakids #winoW dniach 9-18 listopada zapraszamy na Dolny Śląsk na jesienną edycję akcji Cztery Pory Roku!
Szczegóły akcji na https://bit.ly/2SnDe5I

#foodporn #szlaksmakids #dziczyzna #runoleśne #smaki #poland #czteryporyroku #jesień #2018 #restauracje #producenci #sklepy #lokalnie #regionalfood #dolnyśląsk #chef #foodlover #restaurant #shops #localproduct