Tłoczymy dla was naturalny sok jabłkowy

Maciejowy Sad

na szlaku: 031
video

Witajcie w Maciejowym Sadzie!

Nasza rodzinna firma zajmuje się produkcją tłoczonych, naturalnie mętnych soków w szerokiej kombinacji smakowej.

Jako  główny surowiec wykorzystujemy jabłka, pochodzące z naszych upraw, podobnie jak inne składowe np. wiśnia, marchew, brzoskwinia. Zaletą tak produkowanych soków jest ich całkowita naturalność, bowiem żadne dodatkowe składniki nie są dodawane. Nie ma w nich dodatkowego cukru i wody poza tymi, które występują naturalnie w danym owocu lub warzywie. Jedynym sposobem konserwacji soków jest metoda termiczna i dzięki niej ich trwałość jest na zadowalającym poziomie.

Wykorzystujemy opakowania szklane w dwóch pojemnościach (0,3 l i 0,7 l) oraz nowoczesny system bag-in-box (5 litrów i 3 litry), który umożliwia spożywanie soków do trzech tygodni po otwarciu, przy zachowaniu czystości mikrobiologicznej. Metoda produkcji oparta jest na rozwiązaniach stosowanych przez naszych przodków. Umyte owoce i warzywa rozdrabnia się w młynku, następnie przekłada się powstałą pulpę na specjalne chusty na prasę warstwową i wyciska. Tak powstały sok poddaje się pasteryzacji i rozlewa się do opakowań końcowych.

Obecnie oferujemy soki takie jak: jabłkowy, jabłkowo-gruszkowy, jabłkowo-malinowy, jabłkowo-rabarbarowy, jabłko z czarną porzeczką, jabłkowo-selerowy, jabłkowo-marchewkowy, jabłkowo-buraczkowy, jabłko z miętą, jabłkowo-brzoskwiniowy.
Sezonowo występują również inne smaki w zależności od dostępnych surowców.

Na zdrowie!

Nasza oferta

Wielu naukowców podkreślało wyższość naturalnych, mętnych soków nad klarownymi. Mętne soki zawierają cztery razy więcej związków z grupy polifenoli niż soki klarowne. Zapobiegają nowotworom i procesowi starzenia się oraz wzmagają ogólną odporność organizmu.
To właśnie nasz tłoczony sok jabłkowy, który jest wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Został także wytypowany jako wyjątkowy smak regionu i podczas Mistrzostw EURO 2012 witał kibiców odwiedzających Wrocław.
Nowością w naszej ofercie są herbatki owocowe oraz suszone owoce takie jak dzika róża, głóg lub czarny bez.

Lutynia k/Wrocławia,
ul. Wiśniowa 4
55-330 Miękinia
605 33 11 95, 601 56 92 90
071 317 12 82, fax 71 317 77 63
mk@maciejowysad.pl

www.maciejowysad.pl

Maciejowy Sad

smakidolnegoslaska
92
 Zdjęcia
324
 ludzie
400
 Następujący
Jest świąteczna dostawa!
Najlepszy pomysł na prezent!

#delivery #dostawa #szlaksmakids #dolnyslask #produktyregionalne #giftideas #christmas #food #foodloverWłaśnie przyjechały!
Jedyne w swoim rodzaju kabanosy z Zawidowic od Urbanowskich. Bez fosforanów, barwników, przeciwutleniaczy, cukru i innych wynalazków!
Trafią do naszych kuferków regionalnych.
#szlaksmakids #kabanosy #urbanowscy #tataisyn #dadandson #meatlovers #dolnyslask #kabanos #bezcukruWarsztatowo!

#warsztatykulinarne #szlaksmakids #smaki #workshops #workshop #culinaryheritage #cakes #ciasta #ladies #chef #sweetsWłaśnie przyjechały. Pyszne serki Łomnickie. Wszystkie trafią do naszych kuferków z produktami regionalnymi. Tak naprawdę jeden już zjedliśmy :) #szlaksmakids #dolnyslask #seryłomnickie #serwędzony #cheese #karkonosze #łomnica #localfood #food #tasty #heritage #dziedzictwokulinarne

@culinaryeurope @smakidolnegoslaskaOni wiedzą co dobre!
A wy?
#szlaksmakids #dolnyśląsk #dolnyslask #wrestling #prezenty #giftideas #christmas #produktyregionalne #food #foodlovers #goodfoodA tak nasz karp wyglądał już na talerzu z dodatkami czyli chrupiącymi warzywami, sosem z rokitnika oraz sufletem z sera i orzechów. Wyszło pysznie!

#warsztatykulinarne #szlaksmakids #karpmilicki #karp #suflet #sos #rokitnik #chef #culinaryroute #foodphotography #foodie #finedinning #delicious #smaki #workshops #culinary #seabuckthorn #carp #fish #poland #polska #jedzenie #foodlover #foodKarp milicki w przygotowaniu.
Później trafił do pieca.
#karpmilicki #karp #szlaksmakids #dolnyśląsk #dolnyslask #stawymilickie #dolinabaryczy #warsztatykulinarne #dopieca #foodporn #foodlover #foodphoto #foodphotographyPolędwica z sarny na naszych warsztatach. Świetna na  przystawkę. 
#warsztatykulinarne #szlaksmakids #dolnyslask #wroclaw #sarna #poledwica #chef #foodphotography #foodie #foodlover #dziczyzna #przystawkaJak pierniki to oczywiście od @piernikarniawroclawska :)
Możecie też tam nabyć nasze kuferki regionalne.

#szlaksmakids #piernikarniawroclawska #pierniki #gingerbread #wroclaw #regionalfood #localproduce #poland #polska #dolnyśląsk #swieta #prezenty #pomysłnaprezent #idea #giftideas #christmas