Stawy Milickie - Kraina niezwykłości

Gospoda 8 Ryb

na szlaku: 021
video

Witaj w Gospodzie 8 Ryb!

Pierwsze skojarzenie ze Stawami Milickimi jest zawsze takie samo: karp! Ryba, którą tak chętnie spożywamy podczas wigilii poza świątecznym sezonem cieszy się mniejszą popularnością. Kto odwiedzi Gospodę w Rudzie Sułowskiej ma szanse spróbować, jak ciekawe i smaczne są dania z tej ryby przez cały rok. 

Nasze Menu udowadnia, że karp milicki, to ryba którą można podawać na nieskończenie wiele sposobów i każdy jest dobry.
Serwujemy też inne gatunki ryb słodkowodnych: jesiotra, suma, amura, tołpygę, lina, okonia – wszystkie warte poznania. Niemniej zdrowe niż te morskie, a na pewno świeże, bo hodowane w Stawach Milickich.

Dla Gości indywidualnych udostępniamy dwie odrębne sale i piękny taras wychodzący na jeden ze stawów.
W bezpośrednim sąsiedztwie Gospody znajduje się łowisko wędkarskie z 50 stanowiskami oraz zewnętrznymi wiatami ulokowanymi na groblach.

Gospoda 8 Ryb stanowi część Centrum Edukacyjno-Turystycznego w Rudzie Sułowskiej, w skład którego wchodzą takżeHotel Naturum, Muzeum Tradycji Rybactwa Stawów Milickich i Doliny Baryczy, Fotosafari i oferta rekreacji i edukacji nad stawami.

Zapraszamy!

Nasza oferta

Nasze Menu opiera się rybach, bo na tym znamy się najlepiej na świecie, ale dla smakoszy mamy też ciekawe dania z innych regionalnych produktów. Aktualne menu zawsze na www.stawymilickie.pl
Hodowla ryb w stawach milickich ma swoją długą historię.
Pierwsze stawy budowali mnisi już w okresie średniowiecza, karpie przyrządzane na różne sposoby stanowiły bowiem ulubioną potrawę w okresie licznych postów. Z upływem wieków doskonalono sposoby hodowli, dzięki czemu z czasem na tych terenach rozwinęła się dobrze zorganizowana gospodarka rybacka i do dziś Stawy Milickie są największym w Europie kompleksem zbiorników hodowlanych.

Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120

rezerwacje@stawymilickie.pl
www.cet.stawymilickie.pl

Gospoda 8 Ryb

}

Godz. otwarcia gospody :
Codziennie 12:00 – 21:00

smakidolnegoslaska
83
 Zdjęcia
303
 ludzie
403
 Następujący
Bezy z kremem, owocami i sosem z czarnej porzeczki na warsztatach kulinarnych
Ciasta Bożonarodzeniowe prowadzone przez Gosię Łuczak oraz Zbyszka Koźlika.

#szlaksmakids #beza #owoce #sos #dolnyśląsk #wroclaw #foodphotography #desserts #sweet #warsztatykulinarneWarsztaty kulinarne Smaki Dolnego Śląska!
Przyjdziesz?
smakidolnegoslaska.pl
#warsztatykulinarne #culinary #food #chef #wroclove #szlaksmakidsZapraszamy na warsztaty - ciasta bożonarodzeniowe!
26.11.2018 poniedziałek
Godz. 17:00
Cena :220 zł
Czas trwania: 3h
https://bit.ly/2Bgx1SA
#szlaksmakids #smaki #warsztatykulinarne #dolnyśląsk #desery #foodporn #ciasta #torty #bozenarodzenie #swieta #christmas #artsystem #wroclawMała wizyta w Lutyni!

#maciejowysad #owoceleśne #szlaksmakids #fruits #naturefood #instafood #dolnyśląsk #lutyniaSłyszeliście o przepisie na karpia w szarym sosie autorstwa Szefa Kuchni @grzegorzduda2?
Na codzień zjecie to danie w @restauracja_ksiazeca
w Zamku Książ.

#szlaksmakids
#zamekksiąż #walbrzych #dolnyśląsk #dolnyslask #karpmilicki #karp #fish #kuchniadworska #restauracjaksiążęca #chef #foodporn #foodie #foodlover #instafood #foodphotographySezon dla grzybiarzy w pełni!
A jeśli nie macie czasu chodzić po lesie to zawsze możecie kupić gotowe przetwory oraz suszone grzybki z Runolandu ;) #szlaksmakids #grzyby #grzybobranie #borydolnoslaskie #dolinabaryczy #dolnyśląsk #dolnyslask #prawdziwki #podgrzybki #smaki #lowersilesia #poland #forest #las #foodphotography #instafood #instaphoto #runoleśneDzik po dworsku według Krzysztofa Gierlacha z Dworku Galosa mistrza kuchni myśliwskiej.

#szlaksmakids #foodphotography #foodporn #dolnyśląsk #dworekgalosa #dzik #dziczyzna #kuchniamyśliwska #mysliwy #czosnek #boar #culinaryroute #chef #delicious #meatlovers #instafood #smaki #lowersilesia #poland #polska #hungry #wowNajlepszej jakości wina dolnośląskie prosto z @winnicejaworek

#wine🍷 #winelover #wine #whitewine #redwine #dolnyśląsk #jaworek #winnica #vineyards #vine #restaurant #foodie #bottle #bottles #photography #instaphoto #poland #lowersilesia #szlaksmakids #winoW dniach 9-18 listopada zapraszamy na Dolny Śląsk na jesienną edycję akcji Cztery Pory Roku!
Szczegóły akcji na https://bit.ly/2SnDe5I

#foodporn #szlaksmakids #dziczyzna #runoleśne #smaki #poland #czteryporyroku #jesień #2018 #restauracje #producenci #sklepy #lokalnie #regionalfood #dolnyśląsk #chef #foodlover #restaurant #shops #localproduct