Kiszone warzywa z Doliny Baryczy

Gospodarstwo Rolne M.Sznajder

na szlaku: 016
video

Jesteśmy małym, rodzinnym gospodarstwem z Dolnego Śląska!

Naszą specjalnością są kiszone ogórki, buraczki oraz kiszona kapusta.

Tradycję kiszenia zapoczątkował nasz dziadek Stefan Sznajder w latach 50-tych ubiegłego wieku. Nasze pola znajdują się na obszarze Parku Krajobrazowego Doliny Baryczy na Dolnym Śląsku, jednego z największych w Europie kompleksów stawów rybnych i największego w Polsce rezerwatu ornitologicznego.

Obecnie już trzecie pokolenie w naszej rodzinie sieje, sadzi, a później zbiera i kisi kapustę i ogórki. Dzięki temu, że sami je uprawiamy – smak, zapach i jakość są tak wyjątkowo dobre. W recepturze kiszenia nic się nie zmieniło od wielu lat. Jest tak prosta, jak była, bez nowoczesnych chemicznych dodatków, bez konserwantów, przyspieszaczy fermentacji, czy wybielaczy. Ogórki kisimy latem, kapustę i buraki kisimy jesienią, nie kwasimy octem, nie kwasimy na szybko – to powolny proces kiszenia jest sekretem prawdziwego pysznego smaku.

Zdobyliśmy uznanie na prestiżowych targach i konkursach. Należymy do międzynarodowej sieci Dziedzictwo Kulinarne, promującej zdrową i lokalną żywność. Nasze produkty zostały wyróżnione znakiem Dolina Baryczy Poleca.

Kiszenie to nasza pasja!

Nasza oferta

Nasze produkty znamy od „ziarenka”, sami siejemy, sadzimy a potem zbieramy i kisimy warzywa. Dlatego są tak dobre i zdrowe.
Poniżej lista naszych produktów :

1 Kapusta kiszona
2 Kapusta kiszona czerwona
3 Kapusta kiszona w całych główkach
4 Sok z kapusty kiszonej 250 ml
5 Sok z kapusty kiszonej czerwonej 250 ml
6 Ogórki kiszone
7 Ogórki kiszone tarte słoik 300g
8 Sok tłoczony z ogórków kiszonych 250 ml
9 Buraczki kiszone tarte
10 Buraczki kiszone w całości
11 Sok tłoczony z kiszonych buraczków 250 ml

Do produkcji naszych rarytasów nie dodajemy octu ani żadnej chemii !

Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwając toksyny.
Poprawiają odporność, ponieważ przeciwdziałają rozwojowi szkodliwych bakterii i wspomaga pracę wątroby oraz nerek, a przez to oczyszcza cały organizm.Chronią przed infekcjami, przeziębieniami, kaszlem i grypą. Stymulują odporność organizmu i produkcję przeciwciał – to naturalne antybiotyki.

Warto sięgnąć po nasze produkty dla zdrowia i niesamowitych walorów smakowych.

Karnice 17
55-140 Żmigród

+48 501 300 602
+48 609 630 221

biuro@sznajder.agro.pl
www.sznajder.agro.pl

Gospodarstwo Rolne M.Sznajder

smakidolnegoslaska
90
 Zdjęcia
323
 ludzie
400
 Następujący
Warsztatowo!

#warsztatykulinarne #szlaksmakids #smaki #workshops #workshop #culinaryheritage #cakes #ciasta #ladies #chef #sweetsWłaśnie przyjechały. Pyszne serki Łomnickie. Wszystkie trafią do naszych kuferków z produktami regionalnymi. Tak naprawdę jeden już zjedliśmy :) #szlaksmakids #dolnyslask #seryłomnickie #serwędzony #cheese #karkonosze #łomnica #localfood #food #tasty #heritage #dziedzictwokulinarne

@culinaryeurope @smakidolnegoslaskaOni wiedzą co dobre!
A wy?
#szlaksmakids #dolnyśląsk #dolnyslask #wrestling #prezenty #giftideas #christmas #produktyregionalne #food #foodlovers #goodfoodA tak nasz karp wyglądał już na talerzu z dodatkami czyli chrupiącymi warzywami, sosem z rokitnika oraz sufletem z sera i orzechów. Wyszło pysznie!

#warsztatykulinarne #szlaksmakids #karpmilicki #karp #suflet #sos #rokitnik #chef #culinaryroute #foodphotography #foodie #finedinning #delicious #smaki #workshops #culinary #seabuckthorn #carp #fish #poland #polska #jedzenie #foodlover #foodKarp milicki w przygotowaniu.
Później trafił do pieca.
#karpmilicki #karp #szlaksmakids #dolnyśląsk #dolnyslask #stawymilickie #dolinabaryczy #warsztatykulinarne #dopieca #foodporn #foodlover #foodphoto #foodphotographyPolędwica z sarny na naszych warsztatach. Świetna na  przystawkę. 
#warsztatykulinarne #szlaksmakids #dolnyslask #wroclaw #sarna #poledwica #chef #foodphotography #foodie #foodlover #dziczyzna #przystawkaJak pierniki to oczywiście od @piernikarniawroclawska :)
Możecie też tam nabyć nasze kuferki regionalne.

#szlaksmakids #piernikarniawroclawska #pierniki #gingerbread #wroclaw #regionalfood #localproduce #poland #polska #dolnyśląsk #swieta #prezenty #pomysłnaprezent #idea #giftideas #christmasBezy z kremem, owocami i sosem z czarnej porzeczki na warsztatach kulinarnych
Ciasta Bożonarodzeniowe prowadzone przez Gosię Łuczak oraz Zbyszka Koźlika.

#szlaksmakids #beza #owoce #sos #dolnyśląsk #wroclaw #foodphotography #desserts #sweet #warsztatykulinarneWarsztaty kulinarne Smaki Dolnego Śląska!
Przyjdziesz?
smakidolnegoslaska.pl
#warsztatykulinarne #culinary #food #chef #wroclove #szlaksmakids