Nasze miody dla zdrowia i urody

Spiżarnia Miodowa

na szlaku: 015

Witaj w Spiżarni Miodowej!

Spiżarnia Miodowa” wywodzi się z rodzinnego gospodarstwa pasiecznego, założonego 1953 roku, które obecnie prowadzi Stanisław i Ewa Migoccy.

Tradycyjny sposób gospodarowania w pasiece i pozyskania miodu zapewnia otrzymanie produktów wysokiej jakości, smacznych, aromatycznych i biologicznie aktywnych. Wiedza gospodarzy poparta jest wieloletnim doświadczeniem oraz rodzinną kontynuacją rzemiosła, co zostało zwieńczone tytułem „PSZCZELARZ ROKU 2016” dla Stanisława Migockiego.
Celem działalności Spiżarni Miodowej jest pozyskanie miodu regionalnego, zdrowego, smacznego o niezmiennej jakości i w dobrej cenie.

Nasze pasieczysko usytuowane jest w starorzeczu Odry, w rezerwacie przyrody pod nazwą „ Grody Ryczyńskie” koło Oławy w województwie dolnośląskim.

Gospodarstwo jednocześnie pełni funkcję Zagrody Edukacyjnej.

Jest to miejsce alternatywnej edukacji pszczelarsko – przyrodniczej skierowanej do dzieci i młodzieży, rodzin, seniorów. Zajęcia są prowadzone w formie rekreacyjnej, przygodowej, podczas gier i zabaw.

Serdecznie Zapraszamy!

Nasza oferta

Nasze miody były wielokrotnie wyróżniane na konkursach między innymi:
Miód lipowy „ryczyński” zdobył wiele nagród:
• Najlepszy Smak Dolnego Śląska 2014
• Perła na Konkursie Smaki Regionów Poznań 2015
• wpis na ministerialna Listę Produktów Tradycyjnych 2016
Miód ten pochodzi z terenu rezerwatu przyrody pod nazwą Grody Ryczyńskie. Występuje tam wspaniały starodrzew lipowy. W ryczyńskim miodzie lipowym oprócz pyłku przewodniego z lip,  obecne jest bogactwo pyłków roślin zielnych takich jak: krwawnik, chaber, bławatek, trybula, śliwa, liliowce i inne. Nadaje to miodowi niepowtarzalny smak, aromat, a przede wszystkim zwiększa jego walory zdrowotne.

Ponadto w naszej ofercie proponujemy miody, które pozyskujemy z obszarów Dolnego Śląska:

• Miód akacjowy – pozyskiwany z licznie występujących drzewostanów akacjowych w rejonach Zielonej Góry.
• Miód rzepakowy – spod Oławy, pozyskiwany z pól uprawnych oddalonych od dróg komunikacyjnych.
• Miód wielokwiatowy – pozyskiwany z obszarów leśnych usytuowanych w starorzeczu Odry.
• Miód gryczany – pozyskiwany z areałów usytuowanych w gospodarstwie ekologicznym w okolicach Jeleniej Góry.
• Miody smakowe – czyli miody z naturalnymi dodatkami, np. z pokrzywą, miętą, żurawiną, cynamonem, pierzgą, pyłkiem, propolisem, ostropestem itp.


ul. Broniewskiego 13, 55–200 Oława
+48691529142
+48663221957
+48713139256
kontakt@spizarniamiodowa.pl
www.spizarniamiodowa.pl

Spiżarnia Miodowa

smakidolnegoslaska
83
 Zdjęcia
303
 ludzie
403
 Następujący
Bezy z kremem, owocami i sosem z czarnej porzeczki na warsztatach kulinarnych
Ciasta Bożonarodzeniowe prowadzone przez Gosię Łuczak oraz Zbyszka Koźlika.

#szlaksmakids #beza #owoce #sos #dolnyśląsk #wroclaw #foodphotography #desserts #sweet #warsztatykulinarneWarsztaty kulinarne Smaki Dolnego Śląska!
Przyjdziesz?
smakidolnegoslaska.pl
#warsztatykulinarne #culinary #food #chef #wroclove #szlaksmakidsZapraszamy na warsztaty - ciasta bożonarodzeniowe!
26.11.2018 poniedziałek
Godz. 17:00
Cena :220 zł
Czas trwania: 3h
https://bit.ly/2Bgx1SA
#szlaksmakids #smaki #warsztatykulinarne #dolnyśląsk #desery #foodporn #ciasta #torty #bozenarodzenie #swieta #christmas #artsystem #wroclawMała wizyta w Lutyni!

#maciejowysad #owoceleśne #szlaksmakids #fruits #naturefood #instafood #dolnyśląsk #lutyniaSłyszeliście o przepisie na karpia w szarym sosie autorstwa Szefa Kuchni @grzegorzduda2?
Na codzień zjecie to danie w @restauracja_ksiazeca
w Zamku Książ.

#szlaksmakids
#zamekksiąż #walbrzych #dolnyśląsk #dolnyslask #karpmilicki #karp #fish #kuchniadworska #restauracjaksiążęca #chef #foodporn #foodie #foodlover #instafood #foodphotographySezon dla grzybiarzy w pełni!
A jeśli nie macie czasu chodzić po lesie to zawsze możecie kupić gotowe przetwory oraz suszone grzybki z Runolandu ;) #szlaksmakids #grzyby #grzybobranie #borydolnoslaskie #dolinabaryczy #dolnyśląsk #dolnyslask #prawdziwki #podgrzybki #smaki #lowersilesia #poland #forest #las #foodphotography #instafood #instaphoto #runoleśneDzik po dworsku według Krzysztofa Gierlacha z Dworku Galosa mistrza kuchni myśliwskiej.

#szlaksmakids #foodphotography #foodporn #dolnyśląsk #dworekgalosa #dzik #dziczyzna #kuchniamyśliwska #mysliwy #czosnek #boar #culinaryroute #chef #delicious #meatlovers #instafood #smaki #lowersilesia #poland #polska #hungry #wowNajlepszej jakości wina dolnośląskie prosto z @winnicejaworek

#wine🍷 #winelover #wine #whitewine #redwine #dolnyśląsk #jaworek #winnica #vineyards #vine #restaurant #foodie #bottle #bottles #photography #instaphoto #poland #lowersilesia #szlaksmakids #winoW dniach 9-18 listopada zapraszamy na Dolny Śląsk na jesienną edycję akcji Cztery Pory Roku!
Szczegóły akcji na https://bit.ly/2SnDe5I

#foodporn #szlaksmakids #dziczyzna #runoleśne #smaki #poland #czteryporyroku #jesień #2018 #restauracje #producenci #sklepy #lokalnie #regionalfood #dolnyśląsk #chef #foodlover #restaurant #shops #localproduct