Pstrąg Kłodzki Pieczony

Karczma Młyńska

Wyśmienity Pstrąg kłodzki pieczony serwowany w Karczmie Młyńskiej w Hotelu Tumskim we Wrocławiu.

Składniki na 1 porcję :
– Pstrąg kłodzki 1 szt.
– Marchew mała 3 szt.
– Pasternak 0.2
– Tymianek świeży
– Masło 0.08
– Cytryna 0.03
– Sól
– Pieprz
– Olej 0,2
– Oliwa 0,05

Sposób przyrządzenia:

Pstrąga czyścimy doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła  z obu stron  potem wkładamy do rozgrzanego piekarnika (160 stopni) na 10 minut. Marchewkę doprawiamy oliwą solą, pieprzem, pieczemy w temperaturze 160 stopni aż będzie miękka. Pasternak obieramy, kroimy w długie paski na frytki, smażymy na rozgrzanym  oleju.